Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2024 » Квітень » 10 » Модель, що пояснює роботу ШІ, розробив вчений
06:33
Модель, що пояснює роботу ШІ, розробив вчений


Професор Карі Фремлінг, один із піонерів у галузі “Пояснюваного штучного інтелекту”, розробив передову модель, що пояснює, як і чому працює штучний інтелект (ШІ). Ця модель відкриває "чорну скриньку" штучного інтелекту і доступна для практично всіх систем ШІ.

Штучний інтелект і машинне навчання використовуються в урядах, охороні здоров’я, бізнесі та промисловості. Метод глибокого навчання (deep learning) дає змогу діагностувати пацієнтів в охороні здоров’я набагато швидше, ніж людина. Але як система штучного інтелекту приймає рішення і чому саме так? Ці питання можуть бути складними для розуміння для широкої публіки.

Фремлінг розробив метод CIU (Контекстуальний метод визначення важливості та корисності) і вважає його ефективнішим порівняно з іншими моделями. Він дає змогу вивчити та пояснити вплив зміни вхідних даних на результати штучного інтелекту.

Цей метод не створює “замінну модель”, а аналізує роботу нейронної мережі та дає змогу створювати зрозумілі пояснення для рішень, ухвалених системою штучного інтелекту.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 38 | Дата публікації: 10-04-2024 | Додав: admin | Теги: робота, ші | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]