Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 28-04-2024
Головна » 2024 » Березень » 28 » Між поведінкою у дитинстві та кар’єрою - про зв’язок розповіли вчені
12:32
Між поведінкою у дитинстві та кар’єрою - про зв’язок розповіли вчені


Останнє дослідження у Великій Британії пролило світло на несподіваний зв’язок між шкільною поведінкою дітей та їхнім майбутнім професійним успіхом. Виявляється, що деякі діти, які в шкільному віці проявляли агресію та хуліганство, згодом досягали значних висот у своїй кар’єрі.

Дослідники з Інституту соціальних та економічних досліджень Університету Ессексу вивчили дані понад 17 тисяч людей, зібрані в рамках Британського дослідження когорти 1970 року. Вони зосередили увагу на тому, як соціально-емоційні навички, поведінка та комунікаційні здібності дітей впливають на їхній подальший успіх на роботі.

Результати показали, що не тільки когнітивні здібності та освіта впливають на майбутній заробіток людини, а й її соціально-емоційні навички грають важливу роль. Так, діти, які мали поведінкові проблеми в школі, в дорослому житті часто ставали дуже успішними.

Це вказує на те, що соціально-емоційні навички, які вони розвивали в дитинстві, могли сприяти формуванню їх особистості та підготувати їх до дорослого життя. Навички, як-от вміння спілкуватися, керувати емоціями та вирішувати конфлікти, є ключовими для успіху у світі дорослих.

Цікаво, що це дослідження спонукає до дискусій про те, чи можуть шкільні хулігани мати особливі якості, які допомагають їм досягати успіху в житті. Проте варто пам’ятати, що не всі діти з поведінковими проблемами стають успішними дорослими, і деякі з них можуть зіткнутися з серйозними проблемами в майбутньому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 36 | Дата публікації: 28-03-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]