Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2012 » Вересень » 7 » Міношукач для виявлення раку грудей
20:29
Міношукач для виявлення раку грудей



Принцип міношукача використовують для виявлення раку грудей.
Нова методика діагностики раку грудей, запропонована вченими з Великобританії, дозволить виявляти захворювання всього за вісім секунд. Принцип дії нового препарату заснований не на рентгенівському випромінюванні, як у мамографа, а на радіохвильовому. Подібні технології застосовуються в міношукачах, призначених для пошуку неметалічних пристроїв в грунті.

Створили апарат співробітники Брістольського університету і назвали його жіночим ім'ям Марія. У Марії є цілий ряд переваг перед уже застосовуваними методами: УЗД, мамографія та магнітно-резонансною томографією. Новий пристрій абсолютно безпечний і безболісний, ​​швидко визначає діагноз і дешевий у виготовленні.

Перевірено: мін немає?

Жіночі груди поміщаються в керамічну чашу - сканер, на якому закріплено 60 антен, випромінюючих радіохвилі, що проходять через молочну залозу. Суть інновації в тому, що здорова і уражена раком тканина по-різному пропускають радіохвилі. Сигнал, що пройшов через залозу, надходить в комп'ютер, на його аналізі будується 3D-зображення, на якому виділяються червоним кольором підозрілі місця.

Вчені провели пілотні випробування пристрою за участю 200 жінок, у яких під час тестування рак грудей був достовірно виявлений в 80% випадків. У порівнянні з діючими методиками, це дуже хороший результат, проте дослідники сподіваються поліпшити відсоток виявлення онкології до 90%.

Яка вартість?

По передбачуваних підрахунках, новий сканер буде коштувати близько 10 тис. фунтів (для порівняння: вартість мамографа доходить до 400 тис.фунтів). При цьому він досить компактний і не вимагає особливого приміщення, як громіздкі томографи та мамографи.

Зараз Марія проходить контрольну перевірку в лікарнях Брістоля, а компанія Micrima, що просуває на ринку нові пристрої, зайнята пошуками фінансування для завершення робіт.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2310 | Дата публікації: 07-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Міношукач для виявлення раку грудей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]