Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 04-05-2024
Головна » 2024 » Березень » 13 » Масове виробництво роботизованих наземних платформ розпочнуть в Україні
00:34
Масове виробництво роботизованих наземних платформ розпочнуть в Україні


В Україні починається масове виробництво роботизованих наземних платформ. Brave1 випробував на полігоні понад 50 комплексів. Через UNITED24 закуплять сотні різних платформ. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як зазначається, випробування проходили платформи-камікадзе, турелі, платформи, які знищують позиції й техніку росіян, мінують, розміновують, евакуюють поранених та підвозять боєприпаси на позиції.

"Роботи успішно показали себе на полігоні, за кілька місяців вони будуть на полі бою - сотні різних платформ закуплять через UNITED24. Продовжуємо розвивати інновації, щоб Сили оборони могли їх закуповувати.

Основна мета наземних роботів - мінімізувати участь людини на полі бою. Це допоможе зберігати життя і здоров’я українських воїнів. Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Федоров, кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати.

"Той шлях, що ми пройшли з БпЛА, проходимо з роботизованими платформами. Наше завдання - виробляти та покращувати інновації для Сил оборони, а для виробників створювати комфортні умови", - додав він.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 76 | Дата публікації: 13-03-2024 | Додав: admin | Теги: платформа, роботизована, виробництво, наземна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]