Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 21 » Коли собаки частіше кусають людей - дослідження показало
12:24
Коли собаки частіше кусають людей - дослідження показало


Згідно зі звітом, опублікованим у журналі Nature, виявлено, що собаки проявляють агресивну поведінку та кусають людей частіше у “спекотні, сонячні та задимлені дні”. Дослідження встановило, що підвищення глобальної температури та забруднення повітря сприяють зростанню випадків кусання собаками.

Вчені проаналізували загальнодоступні дані з восьми міст США, що охоплювали понад 70 000 випадків укусів собак, зареєстрованих упродовж 2009-2019 років. Результати показали, що кількість укусів зростала на 11 відсотків в дні з високим ультрафіолетовим випромінюванням, на 4 відсотки в спекотні дні та на 3 відсотки, коли рівень озону був підвищений.

Дослідження також відзначило, що в дощові дні ймовірність укусів собак була трохи нижчою. Однак, вчені визнали, що існують обмеження у дослідженні, оскільки відсутня інформація про породу собак, стать, статус стерилізації та інші фактори, такі як вік та стать собаки, а також взаємодія з людьми, що призводить до укусів.

Дослідники також наголосили, що підвищена агресивність в спекотні дні не є характерною тільки для собак. Подібні зв’язки між агресивністю та погодними спостерігаються і у людей. Це означає, що вплив погодних умов на агресивну поведінку не є унікальним лише для собак. Крім того, можна зрозуміти, що люди також можуть стати роздратованими і злими в спекотні дні.

Якщо літо буде схожим на минуло-річне, то варто розглянути можливість вигулювати собаку вранці, коли ще не так спекотно, а також завжди мати при собі додаткові ласощі. Завдяки цьому можна знизити ризик укусів та сприяти безпечній взаємодії зі собаками.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 107 | Дата публікації: 21-06-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]