Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 27 » Кого нейромережі позбавлять роботи - дослідження ООН виявило
23:17
Кого нейромережі позбавлять роботи - дослідження ООН виявило


Менеджерам та співробітникам комерції пощастить набагато більше звичайних офісних робітників.

За результатами нового дослідження , проведеного Міжнародною організацією праці (установа, підконтрольна ООН), генеративні нейромережі не зможуть повністю замінити людей. Натомість вони автоматизують частину рутини, залишаючи людям більше часу для інших завдань.

Звичайна офісна робота буде порушена найбільше, і це може сильно вдарити по працевлаштованості жінок, оскільки їх у цьому секторі значно більше чоловіків, особливо у багатших країнах. Річ у тім, що генеративні нейромережі, здатні для створення тексту, зображень, звуків, анімацій, 3D-моделей та інших даних, зможуть прийняти приблизно чверть завдань клерків.

Йдеться саме про офісних співробітників, у той час як завдання менеджерів і працівників відділів продажів схильні до автоматизації в куди менше ступеня. Але навіть так впровадження ШІ може мати «суворі» наслідки на співробітників, у яких нейромережі заберуть частину завдань. І автори дослідження закликають політиків звернути увагу на зміни, які чекають на людей через розвиток технологій.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 87 | Дата публікації: 27-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]