Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2018 » Травень » 21 » Кам’яний календар стародавніх індіанців, втрачений на 900 років знайдений
15:53
Кам’яний календар стародавніх індіанців, втрачений на 900 років знайдений


 

 

Знайдений кам’яний календар стародавніх індіанців, втрачений на 900 років

1000 петрогліфів, вирізаних на плиті піщаника і, на перший погляд, розташованих у випадковому порядку, насправді вказують на початок сільськогосподарських сезонів.

Вчені вважають, що кам’яний календар був вирізаний сінагуа – плем’ям індіанців, які жили в долині річки Верде з 7 по 15 століття.

Плита пісковика служила календарем або сонячним годинником, відзначаючи сезони і початок важливих сільськогосподарських періодів.

Коли положення сонця в небі змінювалося, світло і тіні, що відскакують виступами сусідніх скель, збігалися з певними петрогліфами, мають сільськогосподарське або церемоніальне значення. Наприклад, в день літнього сонцестояння, тінь падала на корені кукурудзи – петрогліф, мав сакральне значення для доколумбових цивілізацій Америки.

У штаті Арізона живуть хопі, предками яких були сінагуа. Вказівки стародавнього календаря досі збігаються з важливими ритуальними датами річного кола.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 866 | Дата публікації: 21-05-2018 | Додав: adminA | Теги: 900 р, кам’яний календар стародавніх індіа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]