Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 27-04-2024
Головна » 2024 » Січень » 26 » Як люди заселятимуть Місяць у наступні 50 років - вчені розповіли
12:57
Як люди заселятимуть Місяць у наступні 50 років - вчені розповіли


Вчені прогнозують, що до 2075 року на Місяці вже буде щонайменше одна постійна станція з жителями, а деякі навіть передбачають, що за півстоліття розпочнуться перші народження дітей на супутнику. Про це пише IFLScience.

Експерт із космічної політики з Італії, Джузеппе Рейбальді, наголошує, що справжні поселення на Місяці тепер набувають набагато більшого сенсу, ніж в епоху першого людського відвідування. На той час політ на Місяць у 1960-х був скоріше політичною метою, символом суперництва. Проте після висадки астронавтів на Місяць та збирання понад 380 кілограмів місячних зразків думка змінилася.

Рейбальді зазначає, що Місяць теоретично придатний для життя, особливо після виявлення крижаної води в кратерах, що означає можливість використання цього ресурсу для забезпечення життя і навіть вирощування рослин. Він називає воду “золотом космосу”, тому що її наявність дозволяє отримувати кисень, використовувати її для потреб екіпажу та створювати паливо.

Колонізація Місяця вже отримала підтримку від різних країн, включаючи Китай, Індію та Японію, які відправили свої місії та апарати для дослідження та підготовки до майбутніх людських місій.

Рейбальді стверджує, що до 2075 року на Місяці може існувати розгалужена екосистема, що включає кілька баз у різних місцях, які забезпечують ресурси астронавтів. Він передбачає навіть можливість відправки апаратів з Місяця на Марс із використанням вирощених на супутнику продуктів.

Підсумовуючи свій прогноз, він стверджує, що ключовим моментом буде народження першої дитини на Місяці, що, на його думку, буде явним доказом можливості виживання людства незалежно від Землі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 85 | Дата публікації: 26-01-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]