Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 06-05-2024
Головна » 2024 » Квітень » 2 » Інноваційний прототип робота із "Зоряних воєн" сконструювали американські науковці
13:30
Інноваційний прототип робота із "Зоряних воєн" сконструювали американські науковці


Професор Джухен Кім разом з колегами з Університету Іллінойсу Урбана-Шампейн сконструювали прототип роботранспортера для міського середовища. Новинка отримала назву «Ringbot» і складається всього з одного вузького колеса. Завдяки цьому робот може проїжджати через затори й швидше маневрувати у щільній забудові мегаполісів.

Ідею науковці запозичили із саги «Зоряні війни», також Кім надихався роботом ANYmal від ETH Zurich, колеса якого можуть блокуватися і перетворюватися на ноги для ходьби. Наразі Ringbot тільки їздить, але у нього також є дві висувних ноги для балансування в русі, розворотів та інших складних маневрів. З їхньою допомогою робот також може самостійно підняти себе після падіння.

Колесо з карбону і нейлону зовні має жорстку покришку з еластомірного матеріалу, всередині нього знаходиться поверхня із зубцями для контакту з моторами. Всього їх два, вони з'єднані гнучким зчленуванням, що може змінювати свою довжину, щоб мотори зближувалися та розходилися для зміни центру тяжіння та балансування при різних видах руху. На кожному з моторів розташована нога, здатна висуватися в бік від площини колеса і приймати різні положення.

Швидкість пересування Ringbot поки обмежена 5-ма км/год, прототип має дистанційне керування. У майбутньому воно буде замінено автопілотом, робот отримає систему навігації, камери й датчики для спостереження за навколишнім простором. Кількість ніг, ймовірно, також зросте, щоби робот зміг долати рельєфні перешкоди.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 51 | Дата публікації: 02-04-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]