Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 08-05-2024
Головна » 2023 » Грудень » 18 » ЄС відкрив провадження проти X через дезінформацію на платформі - штраф або блокування
18:49
ЄС відкрив провадження проти X через дезінформацію на платформі - штраф або блокування


Європейський Союз відкрив провадження проти соціальної мережі X (колишній Twitter) у зв'язку з підозрою в нездатності протидіяти дезінформації та маніпуляції контентом.

Це перша подібна перевірка в рамках Закону про цифрові послуги (DSA), пише CNBC.

Єврокомісар Тьєррі Бретон заявив, що цей крок є відповіддю на підозри в порушенні зобов'язань X щодо прозорості та протидії незаконному контенту і дезінформації. Також розслідування стосуватиметься ймовірного «оманливого» дизайну користувацького інтерфейсу, пов'язаним з «блакитними галочками».

Компанія X, яка належить Ілону Маску, заявила, що «залишається відданою дотриманню Закону про цифрові послуги та співпрацює з регуляторами».

Важливо, щоб цей процес залишався вільним від політичного впливу і дотримувався закону.

У компанії додали, що зосереджені на створенні безпечного та інклюзивного середовища для всіх користувачів платформи, захищаючи при цьому «свободу вираження поглядів».

У чому ЄС звинувачує X

Єврокомісія заявила, що розпочала провадження в рамках DSA «на основі попереднього розслідування». За даними відомства, воно проводилося на низці звітів про безпеку та прозорість, які компанія подавала у вересні-листопаді цього року.

Також ЄК врахує відповіді X на офіційний запит ЄС на інформацію, який стосувався поширення незаконного контенту в контексті нападу ХАМАС на Ізраїль.

Офіційний розгляд справи про порушення буде зосереджений на дотриманні X своїх обов'язків щодо протидії поширенню незаконного контенту в ЄС, боротьбі з маніпуляціями та заходів щодо прозорості.

Наслідки для X розслідування в ЄС

Розслідування відкрите згідно з DSA, який набув чинності в листопаді 2022 року. Закон вимагає від великих онлайн-платформ зменшити ризик дезінформації та запровадити суворі процедури для видалення мови ненависті, збалансувавши це зі свободою вираження поглядів.

Компаніям, визнаним винними в порушеннях, загрожують штрафи в розмірі до 6% від їхнього глобального річного доходу. Інша можлива санкція — блокування сервісу на території ЄС.

Після відкриття провадження Єврокомісія заявила, що продовжить процес збору доказів. Вона зазначає, що DSA не встановлює юридичного терміну для завершення формальних процедур.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 210 | Дата публікації: 18-12-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]