Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 6 » До трансатлантичної місії зі створення заміни МКС приєднується Airbus
16:02
До трансатлантичної місії зі створення заміни МКС приєднується Airbus


У той час, як Міжнародна космічна станція наближається до cтроку завершення експлуатації, трансатлантична команда створює їй заміну — Starlab. Цього тижня Airbus та американський стартап Voyager оголосили про створення спільного підприємства для реалізації проекту. Дві компанії розроблятимуть, будуватимуть та експлуатуватимуть Starlab, метою якого є подальше об’єднання США та Європи в космосі.

“Цей піонерський проект продовжує європейське та американське лідерство в космосі, яке рухає людство вперед”, — сказав Жан-Марк Наср, керівник підрозділу космічних систем Airbus. “Разом наші команди зосереджені на створенні інноваційного космічного напрямку як з технологічної, так і з комерційної точки зору”.

Airbus приєднується до трансатлантичної місії зі створення заміни МКС

Очолюване США підприємство планує створити заміну МКС, яка має зійти з орбіти у 2031 році. Нова космічна станція слугуватиме як НАСА, так і Європейському космічному агентству.

“Ми створюємо це спільне підприємство, щоб задовольнити попит світових космічних агентств, відкриваючи при цьому нові можливості для комерційних користувачів”, – сказав Метью Кута, президент Voyager Space.

Starlab — один з кількох проектів, що претендують на заміну МКС. Його основними конкурентами є Blue Origin Джеффа Безоса, який передбачає створення “багатофункціонального бізнес-парку” під назвою Orbital Reef, і Northrop Grumman, який хоче побудувати модульну космічну станцію.

НАСА надала фінансування для всіх трьох концепцій. У грудні 2021 року космічне агентство виділило $160 млн (€146 млн) на проєкт Voyager, $130 млн (€119 млн) на Orbital Reef і $125,6 млн (€115 млн) на проєкт Northrop Grumman.

Умовою підтримки з боку НАСА є комерційна життєздатність кожного з проектів. Тепер космічне агентство визначить, хто з претендентів заслуговує на подальшу підтримку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 108 | Дата публікації: 06-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]