Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 28-04-2024
Головна » 2024 » Лютий » 15 » Для стеження за гіперзвуковою зброєю ракета Falcon 9 вивела на орбіту супутники
14:19
Для стеження за гіперзвуковою зброєю ракета Falcon 9 вивела на орбіту супутники


Ракета Falcon 9 у рамках місії USSF-124 Космічних сил США стартувала на орбіту з групою нових американських супутників відстеження пусків гіперзвукових ракет. Про це у четвер повідомила компанія-розробник носія SpaceX. Запуск було здійснено в середу о 17:30 за часом Східного часу США зі стартового комплексу на базі американських Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді.

Раніше Міністерство оборони США заявило, що має намір вивести на навколоземну орбіту супутники, які призначені для спостереження за гіперзвуковою зброєю. На навколоземну орбіту планувалося вивести два супутники системи стеження за надзвуковими та балістичними ракетами HBTSS (Hypersonic and Ballistic Tracking Space Sensor), а також ще чотири військові розвідувальні апарати.

Супутники системи HBTSS дозволять виявляти гіперзвукові та балістичні ракети, а також інші «перспективні засоби ураження» раніше, ніж це можна зробити за допомогою наземних засобів виявлення. Очікується, що у найближчі кілька тижнів фахівці проведуть серію випробувань та перевірок з метою підтвердити штатне функціонування апаратів. На подальші випробування супутників на орбіті відведено два роки.

Розробку супутників для HBTSS ведуть американські військово-промислові компанії L3Harris Technologies та Northrop Grumman. У січні 2021 року вони отримали від Пентагону з цією метою $122 млн і $155 млн відповідно. L3Harris Technologies у грудні 2021 року завершила розробку проекту та розпочала створення зразка нового супутника. Раніше це зробила Northrop Grumman.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 51 | Дата публікації: 15-02-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]