Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Червень » 4 » Дерев’яний супутник Японія відправить у космос
13:59
Дерев’яний супутник Японія відправить у космос


Відправлення дерев’яного супутника в космос може здатися не дуже гарною ідеєю. Зрештою, деревина не може бути такою ж міцною, як метал, чи не так? Що ж, згідно з експериментом, проведеним дослідниками на борту Міжнародної космічної станції, деревина напрочуд міцна у відкритому космосі.

Японія вперше оголосила про плани створити супутник з дерева ще в 2020 році. Причина цього кроку зводиться до поточної проблеми космічного сміття та постійної маси супутників, що запускаються в космос. Те, що піднімається вгору, повинно опускатися вниз, і, на жаль, багато агентств просто неправильно налаштовують свої супутники на повернення в атмосферу Землі, що призводить до небезпечних шматочків металу, що викидаються в небо.

Відповіддю тут міг би стати дерев’яний супутник, оскільки деревина згоріла б в атмосфері після входу. Це означає, що менше сміття повертається в атмосферу, знижуючи ризик травмування тварин і життя людей, коли вони неминуче потрапляють назад на планету. Хоча шанси залишитися без місця на орбіті невисокі, експерти попереджають про поточну проблему космічного сміття.

За останні роки МКС кілька разів змушена була відхилятися, щоб уникнути космічного сміття. Цей подвиг стане лише небезпечнішим, оскільки інші почнуть виводити космічні станції на орбіту, а до боротьби неминуче приєднаються нові супутники.

Новий дерев’яний супутник будується в рамках партнерства між Японським агентством аерокосмічних досліджень (JAXA) і групою дослідників з Кіотського університету. Команда вже випробувала три різні види деревини, піддавши їх впливу суворих умов космосу за межами МКС. Вони виявили, що на матеріал не впливають космічні промені навколо нього або будь-які вхідні сонячні частинки.

Після 10 місяців у космосі деревина була просто чудовою, пояснили дослідники. Цей експеримент проклав шлях до створення дерев’яного супутника, який, як повідомляє Gizmodo, майже готовий до запуску. Перегляд того, наскільки добре працює супутник, допоможе підтвердити або спростувати ефективність деревини як супутникового матеріалу. Проте в разі успіху ми можемо побачити більше дерев’яних супутників, що піднімуться в майбутньому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 131 | Дата публікації: 04-06-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]