Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2024 » Січень » 2 » Де можна спостерігати за зорепадом - розпочався перший метеорний потік 2024 року
13:55
Де можна спостерігати за зорепадом - розпочався перший метеорний потік 2024 року


Розпочався перший метеорний потік 2024 року: де можна спостерігати за зорепадом.

Перший метеорний потік 2024 року під назвою Квадрантиди вже розпочався. Під час цього явища у небі можна буде побачити до 120 зірок, що падають.

Метеорний потік триватиме з 28 грудня по 16 січня, а його пік припаде на ніч із 3-го на 4-те січня. Щоб спостерігати за метеорним потоком у нічному небі, необов’язково мати телескоп. Однак побачити унікальне явище зможуть лише жителі країн північній півкулі.

Вчені вважають, що цього року Квадрантиди можуть стати найсильнішим метеорним потоком. Пік падаючих зірок триватиме впродовж кількох годин і продовжиться навіть після сходу Сонця, але їх вже буде дуже складно побачити.

Під час піку активності потоку Квадрантиди в нічному небі виникають яскраві вогняні кулі, але їх не так і багато, адже здебільшого цей метеорний потік є більш тьмяним, порівняно з іншими подібними явищами. Спостереженню за метеорним потоком може завадити занадто яскравий Місяць.

Вчені заявляють, що у нас під ногами можуть бути уламки іншої планети. У новому дослідженні науковці заявляють, що всередині нашої планети можуть міститися останки іншої.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 103 | Дата публікації: 02-01-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]