Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2012 » Липень » 6 » Цивілізацію, яка зникла понад вісім тисяч років тому виявили британці. ВІДЕО
19:36
Цивілізацію, яка зникла понад вісім тисяч років тому виявили британці. ВІДЕО



Неподалік узбережжя Великої Британії науковці виявили сліди зниклої цивілізації, яка, за їхніми даними, 8,5 тисяч років тому пішла під воду.

"Британська Атлантида", як її охрестили, пішла під воду приблизно вісім тисяч років тому. Ця стародавня цивілізація простягалася від Данії до Шотландії.

Зникла частина суші, на думку британських дослідників, колись була центром Європи. Але поступово її поглинуло Північне море.

"Центральна частина цієї землі була завбільшки як Франція, а якщо взяти всю цю частину суші з прибережними островами, то вона займала приблизно 800 тисяч квадратних кілометрів", - розповідає Річард Бейтс професор університету Сент-Ендрюс.

Про існування "британської Атлантиди" заговорили ще на початку минулого століття, коли на шельфі вперше були виявлені сліди життєдіяльності людини, передає Вести.ru.

Але тільки в останні роки інформація стала більш предметною - завдяки тому, що нафтогазові компанії, які ведуть геологорозвідку в Північному морі, поділилися з науковцями результатами своїх підводних досліджень.

Провідні британські університети об'єднали свої зусилля, щоб дізнатися якомога більше про тих, хто населяв цю частину суші. Дослідники змоделювали флору і фауну.

Вони дійшли висновку, що умови життя там були дуже комфортні, але на цій величезній території жили лише кілька десятків тисяч людей.

"Це були мисливці-збирачі. Невеликі сім'ї, які переміщувалися по цій землі, добуваючи собі їжу", - припускає Річард Бейтс.

На думку науковців, причина зникнення цього світу - глобальна зміна клімату на земній кулі.

Шукати залишки цивілізації в каламутних водах Північного моря дуже непросто, до того ж такі пошуки коштують дорого, але на досягнутому ніхто не зупиниться, пояснюють науковці.

Дослідження цієї "британської Атлантиди" тривають вже більше десяти років, але дослідники і досі вважають, що вони на початку шляху і побачили лише вершину айсберга.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2460 | Дата публікації: 06-07-2012 | Додав: admin | Теги: британська Атлантида | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]