Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 30-04-2024
Головна » 2023 » Серпень » 15 » Чому діти швидше за дорослих запам’ятовують інформацію з’ясували вчені
12:31
Чому діти швидше за дорослих запам’ятовують інформацію з’ясували вчені


Вчені з Браунівського університету (США) дізналися, чому діти швидше за дорослих засвоюють інформацію. Виявилося, що вся річ у швидкості підвищення рівня гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК). У дітей цей рівень підвищується швидше.

Гамма-аміномасляна кислота (ГАМК) – нейромедіатор центральної нервової системи (ЦНС), який важливий для стабілізації процесу навчання.

Фахівці провели експеримент, у якому взяли участь 13 дітей віком від 8 до 11 років, а також 14 дорослих віком від 18 до 35 років. Вчені перевірили, як кожен учасник проходить візуальне навчання (тренування для очей, на розвиток уважності та зорової пам’яті), і що при цьому відбувається в мозку під час експерименту і через годину після нього за допомогою МРТ головного мозку.

Згідно з отриманими результатами, у дітей під час зорового навчання збільшилася концентрація ГАМК у зоровій корі головного мозку. Її рівень виявився підвищеним навіть за годину після експерименту. У свою чергу, у дорослих рівень ГАМК ніяк не змінився.

Вчені вважають, що цей експеримент може змінити уявлення нейробіологів про дозрівання кори мозку дітей.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 111 | Дата публікації: 15-08-2023 | Додав: admin | Теги: діти, дорослий, Інформація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]