Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Жовтень » 22 » Чому "батько" відомої криптобіржі знищив токенів на $650 млрд - міг стати багатшим за Маска
19:36
Чому "батько" відомої криптобіржі знищив токенів на $650 млрд - міг стати багатшим за Маска


  Автор децентралізованої криптобіржі Uniswap Хейден Адамс знищив практично всю емісію криптовалюти HayCoin (HAY) сукупною вартістю $650 млрд. Це спровокувало різкий стрибок вартості токена.

На своїй сторінці в соцмережі X Адамс повідомив, що спалив 99% запасів HAY 20 жовтня. "Спалювання" крипто- валюти – це процес її вилучення з обігу шляхом відправки її на заблоковану крипто-адресу.

Таке рішення було прийнято через побоювання Адамса з приводу цінових спекуляцій цим токеном – нещодавно його курс почав стрімко зростати. "Мене надзвичайно здивувало, що минулого тижня люди купували і продавали цей мімкоін на значні суми. Іноді крипта може бути дивною", – пише Хейден Адамс.

На цьому тлі вартість токена підскочила до $2,5 млн за 1 HAY. Виходячи з того, що, згідно з даними крипто-сервісу CoinGecko, курс біткоїну становить $29,8 тис., цей маловідомий актив у 84 рази дорожчий за флагманську криптовалюту.

Адамс запустив токен HAY п'ять років тому для тестування децентралізованого протоколу Uniswap, назвавши його на свою честь від свого імені "Hayden". При цьому він створив невеликий тестовий пул ліквідності, але понад 99,9% токенів зберігалося у його гаманці.

"Мені некомфортно володіти майже всім запасом (99,99%) токенів, якими спекулюють люди, тому я вирішив "спалити" весь запас у своєму гаманці, оцінений в абсурдні $650 млрд. Щоб бути ясним: я не збираюся брати участь у подальшому (розвитку проекту. – ред.), я "спалив" всі HAY у своєму гаманці і я вважаю, що спекулювати на цьому безглуздо", – резюмував Адамс.

Таким чином, якби він продав всю знищену криптовалюту (що в реальних умовах було б неможливо), то став би багатшим директор соцмережі X, а також компаній SpaseX та Tesla. За даними Forbes, його статки оцінюються в $252,2 млрд.

Також раніше ЗМІ повідомляли про прогноз американського інвестора Ентоні Скарамуччі, який вірить, що курс біткоїну може зрости до $700 тис. за BTC, а ринкова капіталізація першої криптовалюти відповідно до $15 трильйонів. За його словами, такий сценарій може бути спровокований діями американської влади.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 77 | Дата публікації: 22-10-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]