Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 05-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 24 » Через скидання радіоактивної води з Фукусіми Китай зупинив імпорт морепродуктів з Японії
19:40
Через скидання радіоактивної води з Фукусіми Китай зупинив імпорт морепродуктів з Японії


Китай заявив, що відсьогодні призупиняє імпорт морепродуктів японського виробництва. До рішення доєднався уряд Гонконгу, який до того ж заявив про посилення контролю над імпортом всіх продуктів харчування з Японії, передає NBD.

Сьогодні Головна митна адміністрація КНР оприлюднила повідомлення, що з метою всебічного запобігання ризику радіоактивного забруднення безпеки харчових продуктів, спричиненого скиданням у море радіоактивно забрудненої води з японської АЕС Фукусіма, захисту здоров’я китайських споживачів, вирішила всебічно призупинити імпорт морепродуктів японського виробництва. Зокрема водних тварин, що використовуються в якості продовольчої продукції, починаючи з 24 серпня 2023 року (включно).

Зазначається, що рішення про безпеку імпортованих продуктів харчування, було прийнято відповідно до “Закону про безпеку харчових продуктів Китайської Народної Республіки”, а також відповідних положень “Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів” Всесвітньої торговельної організації.

Водночас уряд  Гонконгу заявив про заборону імпорту морепродуктів з 10 префектур Японії. Крім того, Центр безпеки харчових продуктів посилить тестування імпорту харчових продуктів з Японії, для подвійного захисту. Департамент сільського господарства, рибальства та охорони природи зосередиться на дослідженнях рівня радіації місцевих морепродуктів, а Гонконгська обсерваторія закцентує на радіаційному моніторингу зразків морської води з акваторії Гонконгу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 101 | Дата публікації: 24-08-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]