Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2021 » Квітень » 1 » Біля підніжжя пагорба Мон-Мірку марсохід Curiosity зробив для NASA селфі
20:31
Біля підніжжя пагорба Мон-Мірку марсохід Curiosity зробив для NASA селфі


Марсохід Curiosity надіслав новий знімок команді Марсіанської наукової лабораторії NASA, зроблений ще 26 березня біля підніжжя марсіанського пагорба Мон-Мірку. Інформація опублікована на сайті американського федерального відомства два дні тому.

На знімку зображений марсохід на тлі панорами Марса. Отримані фотографії допоможуть фахівцям вивчити географію та породи планети.

На сайті NASA відзначається, що панорама складається з 60 фотографій з камери MAHLI, яка знаходиться на маніпуляторі марсохода, і 11 знімків з іншої камери, Mastcam, обладнаної зверху ровера.

Згідно з місією, ровер Curiosity повинен був пробити отвори, щоб вчені могли досліджувати склад породи місцевості. Марсохід шукає нонтроніт – глинистий мінерал, який раніше був зафіксований орбітальними апаратами. Апарат виконав отвори, дістав зразок породи і помістив її в своє спеціальне відділення.

Вчені розраховують, що дослідження допоможуть у вивченні планети, в тому числі причин, чому Марс перетворився в пустельну планету.

Раніше, 26 березня, Китайське національне космічне управління (CGTN) опублікувало два нових знімки Марса, які зробив космічний зонд «Тяньвень-1». У відомстві уточнили, що обидва зображення були зроблені, коли апарат знаходився на висоті 11 тис. км над поверхнею планети.

У лютому на Марс висадився ровер Perseverance. Марсохід веде пошук бактеріального життя на планеті.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 390 | Дата публікації: 01-04-2021 | Додав: adminA | Теги: NASA, селфі, підніжжя пагорба Мон-Мірку, марсохід Curiosity | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]