Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2019 » Червень » 7 » Автономний вертоліт для розвідки території NASA доставить на Марс
18:07
Автономний вертоліт для розвідки території NASA доставить на Марс


 

NASA доставить на Марс автономний вертоліт для розвідки території

NASA доставить на Марс в 2021 році ровер і вертоліт для вивчення території. Транспортні засоби на червону планету привезуть на борту ракети Atlas V United Launch Alliance, пише Newsweek.

Марсоліт (Mars Helicopter) проходить останні тестування в Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені, Каліфорнія, щоб підтвердити можливість керованого польоту на інших планетах.

Справа в тому, що політ вертольота в розрідженій марсіанській атмосфері, щільність якої складає всього 1% земної, ставить перед інженерами особливі завдання. Але теоретично, якщо вертоліт досить легкий і лопасті обертаються досить швидко, він зможе літати.

«Ніхто раніше не запускав вертоліт на Марсі, тому ми заходимо на нову територію, — заявила менеджер Mars Helicopter Мімі Аунг. — Наша льотна модель нещодавно пройшла декілька важливих випробувань».

Останній раунд випробувань відбувся в Денвері, де проінспектували систему доставки вертольота: він буде прикріплений до корпусу марсоходу. Інженери змоделювали вібрації, які техніка буде відчувати під час запуску та в польоті, а також температури, близькі до тих, які зустрічаються в космосі — до -200 градусів за Фаренгейтом (-129 за Цельсієм). Для імітації марсіанської сили тяжіння (40% від земного) застосовувався спеціальний шнурок.

Запуск місії заплановано в липні 2020 року, вона повинна прибути на Марс 18 лютого 2021 року. Марсохід з вертольотом повинні висадитися в кратері Jezero в «дельті» висохлої річки. NASA має намір вивчити породи, які залишалися незмінними 3,6 млрд років.

На Марсі застрягла бурова установка апарату InSight. Для її звільнення використають роботизовану руку апарату InSight на глибині до 30 см і не може просунутися далі. Спочатку вчені думали, що вперлася в камінь, але тепер припускають, що перегороджувати шлях обладнання може сам грунт.

 Марсохід Curiosity знайшов на Червоній планеті глину в кратері Гейл, великі поклади марсіанської глини, що ще раз підтверджує наявність води на планеті в минулому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 649 | Дата публікації: 07-06-2019 | Додав: adminA | Теги: NASA, автономний вертоліт, розвідка території, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]