Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 09-05-2024
Головна » 2023 » Серпень » 31 » Apple Watch, надрукований на 3D-принтері, випустить Apple
13:46
Apple Watch, надрукований на 3D-принтері, випустить Apple


Розробники Apple експериментують з використанням 3D-принтера для виробництва корпусів для свого розумного годинника Apple Watch. Про це виданню Bloomberg розповіли анонімні інформатори. За їхніми словами, ця технологія може сильно змінити процеси виробництва гаджетів компанії.

Тести проводяться з корпусами годинника з нержавіючої сталі. За стандартною технологією, зі шматка металу вирізається потрібна форма корпусу. 3D-принтер створює модель зі спеціального порошку, який під високою температурою і тиском перетворюється на субстанцію, що відчувається як звичайна сталь. Новий спосіб більш екологічний: скорочується час виробництва та використовується менше матеріалу, пояснили джерела агентства.

Apple разом із постачальниками розробляла технологію протягом кількох років. В останні місяці Apple експериментувала з корпусами для нового, дев’ятого, покоління її розумних годинників Apple Watch. Як очікується, компанія покаже їх 12 вересня. Якщо тест із Apple Watch та 3D-принтером пройде за планом, Apple розгляне можливість його розширення на виробництво інших продуктів у наступні кілька років.

Використання 3D-друку може спростити процес виробництва та згодом знизити загальні витрати: вже зараз вартість корпусів годинників, вироблених новим способом, відповідає вартості таких, отриманих звичним шляхом. Поки 3D-друк може застосовуватися тільки до продуктів з невеликими обсягами виробництва: більшість годинників Apple зроблені з алюмінію, на сталеві припадає лише 10% від усієї продукції.

Як відомо, у лютому цього року Apple запатентувала технологію, яка дасть змогу додати відеокамеру в Apple Watch. Датчики камери будуть розміщені на корпусі пристрою, якій кріпиться до ремінця за допомогою спеціальних засувок або магнітів. Згідно з патентною інформацією, користувачі зможуть швидко знімати лицьову панель годинника, щоб отримати доступ до вбудованої камери. Коли користувач закінчить знімати, панель повертатиметься на місце і фіксуватиметься.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 94 | Дата публікації: 31-08-2023 | Додав: admin | Теги: 3D-принтер, Apple Watch | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]