Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2017 » Липень » 25 » Американський астрофізик - Всесвіт має свідомість і зірки розуміють свій рух
21:59
Американський астрофізик - Всесвіт має свідомість і зірки розуміють свій рух


 

 Астрофізик з університету Нью-Йорка Грегорі Матлофф опублікував роботу, в якій заявив, що Всесвіт являє собою гігантський організм, що має свідомість

Про це пише Journal of Consciousness Exploration&Research.

Робота Матлоффа є розвитком ідей панпсихізму. Цим терміном позначають комплекс теорій про загальну свідомість природи.

Матлофф переносить ідеї панпсихізму на всесвітній рівень.

Він заявив, що розум є фундаментальною властивістю матерії у фізичному Всесвіті. І отже, розум існує у всіх формах матерії.

Матлофф у своїй роботі намагається дотримуватися матеріального, а не філософського аспекту. Під час свого дослідження вчений підготував базу для практичних експериментів, які покликані довести або спростувати концепцію якогось "поля протосвідомості".

Вчений також розмірковує про ідею "самовільних" зірок, припускаючи існування доказів того, що зірки можуть контролювати свій шлях через галактики.

У зірок немає нейронів або інших елементів, яким приписується свідомість у біологічних видів, але спектральний аналіз холодних зірок, таких як Сонце, показує, що в їх складі є прості молекули, стверджує вчений.

До того ж холодні зірки рухаються щодо галактичного центру з дещо більшою швидкістю, ніж їх більш гарячі "сестри".

Можливо, припускає Матлофф, існує якесь поле протосвідомості, яке пов'язане з молекулярною матерією за допомогою квантових ефектів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 848 | Дата публікації: 25-07-2017 | Додав: adminA | Теги: РУХ, зірки, американський астрофізик, Всесвіт, Свідомість | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]