Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Січень » 1 » У NASA придумали, як врятувати астронавтів, що застрягли на МКС - аварія на російському "союзі"
11:54
У NASA придумали, як врятувати астронавтів, що застрягли на МКС - аварія на російському "союзі"


Американське аерокосмічне агентство (NASA) звернулося до компанії SpaceX за допомогою, щоб врятувати екіпаж корабля "союз", який зараз перебуває на МКС.

До складу екіпажу входить один американець і два росіяни, які прибули на космічну станцію ще у вересні для виконання шестимісячної місії.

Зазначається, що 14 грудня стало відомо про те, що корабель "союз" отримав пошкодження обшивки, через що стався витік охолоджувальної рідини. Це спричинило те, що температура на кораблі піднімалася до 50 градусів.

Щоб не допускати перегріву, екіпажу доводиться тримати люк на станцію відкритим.

В цей час до МКС пристиковано ще один корабель — Crew Dragon, що належить компанії SpaceX. На ньому на станцію прибуло ще чотири астронавти.

Ідея NASA полягає в тому, щоб з його допомогою відправити екіпаж "союзу" на Землю, проте проблемою є те, що на кораблі лише чотири місця.

При цьому способи повернути екіпаж шукають і в роскосмосі, припустили, що забрати астронавтів зможе наступний "союз", який буде відправлений лише в лютому.

Поки невідомо, що спричинило пошкодження корабля, але основні версії зводяться до зіткнення з метеоритом чи заводського браку.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 167 | Дата публікації: 01-01-2023 | Додав: adminA | Теги: астронавти, МКС, аварія, союз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]