Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Листопад » 6 » Рибальські снасті вагою понад 55 тисяч двоповерхових автобусів щороку скидають у світовий океан - Greenpeace
18:43
Рибальські снасті вагою понад 55 тисяч двоповерхових автобусів щороку скидають у світовий океан - Greenpeace


 

 

У світовий океан щороку скидають рибальські снасті вагою понад 55 тисяч двоповерхових автобусів — Greenpeace

У світовий океан щороку скидають близько 640 тисяч тонн рибальських снастей — це вага понад 55 тисяч двоповерхових автобусів.

Про це йдеться у звіті Greenpeace.

У звіті представлені дані з корабля Arctic Sunrise, який належить Greenpeace та обстежує підводну вершину Вема в Атлантичному океані, за тисячу кілометрів від узбережжя Південної Африки.

Рибальські снасті становлять 10% від усього пластикового сміття в океані. Зазначається, що сітки та інше приладдя вбиває морських мешканців та шкодить підводним ареалам.

Так, у 2018 році близько 300 черепах загинули біля берегів Мексики, бо заплуталися в рибальських сітках.

Greenpeace закликає включити рибальське приладдя до Глобального договору ООН щодо захисту океанів. В організації вважають, що така дія допоможе захистити до 2030 року приблизно 30% світового океану від шкідливої діяльності людини, зокрема промислової риболовлі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 505 | Дата публікації: 06-11-2019 | Додав: adminA | Теги: Greenpeace, снасті, 55 тисяч двоповерхових автобусів, Світовий океан | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]