Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2021 » Серпень » 3 » Після того, як державні ЗМІ порівняли онлайн-ігри з опіумом, акції подешевшали на 10%
16:05
Після того, як державні ЗМІ порівняли онлайн-ігри з опіумом, акції подешевшали на 10%


Китайський інтернет-гігант Tencent втратив $60 млрд своєї ринкової вартості після того, як держ.ЗМІ порівняли відеоігри з наркотиками.

Акції китайського інтернет-гіганта Tencent подешевшали більш ніж на 10% після того, як державне китайське ЗМІ назвало онлайн-відеоігри «духовним опіумом», повідомляє Reuters.

В результаті техногігант втратив майже $60 млрд за ринковою капіталізацією. Як зазначає агентство, це викликало побоювання, що цей сектор може стати наступною ціллю китайських регуляторів. Акції конкурента NetEase подешевшали ще більше – на 15,7%.

Акції компаній почали дешевшати після виходу статті в державній газеті Economic Information Daily, в якій говориться, що багато підлітків пристрастилися до онлайн-відеоігор. Також автори статті закликали до більшого обмеження цієї галузі.

Газета неодноразово цитувала флагманську гру Tencent Honor of Kings, відзначаючи, що ця гра була найпопулярнішою онлайн-грою серед студентів, які іноді грали до восьми годин на день. Видання порівняло гру з «електронними наркотиками».

Видання пов’язано з найбільшим державним інформаційним агентством Китаю Синьхуа.

Китайська Tencent вже знаходиться під тиском влади, як і інші великі гравці технологічного сектора країни. За липень компанія втратила $170 млрд капіталізації на тлі тиску Пекіна.

За останній рік Пекін посилив тиск на компанії технологічного, фінансового і освітнього сектора. Першою ластівкою став конфлікт влади з засновником Alibaba Джеком Ма і зрив IPO його компанії Ant Group. Через конфлікт Джек Ма практично перестав з’являтися на публіці і був змушений залишити посаду керівника власної бізнес-школи.

У квітні цього року антимонопольні органи оштрафували Alibaba на рекордні $2,8 млрд за зловживання монопольним становищем, а Ant Group, Фінтех-компанія Джека Ма, змушена провести реструктуризацію.

Повідомлялося, що Джек Ма залишить посаду президента елітної бізнес-школи, яку він заснував шість років тому. Влада Китаю стурбована, що Ма створює в Хупані потужну мережу, яка може суперечити цілям Комуністичної партії.

У травні Китай заборонив фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, пов’язані з криптовалютними операціями, і застеріг інвесторів від спекулятивних криптовалютних торгів.

Нещодавно відомий китайський мільярдер Сунь Даву був засуджений до 18 років тюремного ув’язнення за «провокування неприємностей».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 425 | Дата публікації: 03-08-2021 | Додав: adminA | Теги: онлайн-ігри, ЗМІ, акції китайського інтернет-гіганта, опіум | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]