Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 03-05-2024
Головна » 2024 » Квітень » 21 » Зброю для України Пентагон за лічені дні поставить
00:12
Зброю для України Пентагон за лічені дні поставить


У Міністерстві оборони США заявили, що пакет озброєнь вже готовий до відправлення в Україну. Також у Пентагоні назвали час, який буде потрібний, щоб доставити його Збройним силам України.

Чиновники Пентагону заявили, що до відправлення в Україну готова "масштабна військова допомога". В оборонному відомстві США зазначили, що для здійснення постачання потрібно менше ніж тиждень.

Тепер справа лише за Конгресом США та президентом Джо Байденом. У Білому домі вже заявили, що закон про допомогу Україні буде підписано одразу, як тільки його підтримає парламент.

Очікується, що до першого масштабного пакета військової допомоги увійдуть артилерійські снаряди та боєприпаси для інших систем, "на які найбільше покладаються українські військові". Ймовірно, йдеться про ракети для комплексів HIMARS та систем протиповітряної оборони.

На цей момент повний перелік озброєнь Пентагон тримає у секреті.

Зазначимо, що нова версія законопроєкту про допомогу Україні передбачає, зокрема, постачання далекобійних ракет ATACMS, які давно просить українське командування. Однак в американського президента залишиться право відкласти постачання цих боєприпасів, якщо він визнає це таким, що суперечить нацбезпеці США.

У Пентагоні неодноразово закликали членів Конгресу проголосувати за військову допомогу Україні. Минулого року США поставили Силам оборони нашої країни озброєння та боєприпаси на суму 43 млрд доларів. Загальна допомога Україні від заокеанського партнера становила 2023 року 71 млрд доларів.

У законопроєкті, що сьогодні розгляне Палата представників, загальна сума допомоги Україні від США на поточний рік становить 61 млрд доларів. Якщо голосування буде успішним, то наступного тижня документ буде розглянуто у Сенаті.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 22 | Дата публікації: 21-04-2024 | Додав: admin | Теги: зброя, пентагон, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]