Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Січень » 6 » Лікарі назвали несподівану причину частого поганого настрою у пенсіонерів - вік ні до чого
15:04
Лікарі назвали несподівану причину частого поганого настрою у пенсіонерів - вік ні до чого


Однією з найчастіших причин появи депресії у людей похилого віку є гострий дефіцит вітаміну B12.

Слідкуйте за здоров’ям

Люди, старші 60 років відрізняються підвищеною емоційністю, уразливістю і навіть дратівливістю. Часто якась дрібниця, начебто не того тону чи забудькуватості онуків може надовго вивести з себе пенсіонера. Але виявляється, річ зовсім не в сварливому характері.

Що робить старих уразливими та заважає їм радіти кожному дню, розповімо далі.

Нещодавно ірландські вчені з'ясували, що дефіцит вітаміну B12 подвоює ймовірність розвитку депресії у людей похилого віку. Це підтверджують і результати досліджень пацієнтів.

Працюємо на попередження

За словами лікарів, вітамін В12 неймовірно корисний для нервової системи людини. При дефіциті цього мікроелемента може розвинутись ряд неприємних симптомів: втома, слабкість, запор, втрата апетиту та ваги. У крайніх випадках проблеми можуть посилюватися і призвести до втрати орієнтації у просторі та амнезії.

До речі, за спостереженнями медиків, дефіцит В12 найчастіше утворюється саме у людей похилого віку: через особливості ШКТ, вітамін погано засвоюється. У свою чергу, це може призвести до розвитку депресії.

Отже, якщо у вашої близької людини часто буває поганий настрій та занепад сил, рекомендується вмовити його здати розгорнутий аналіз крові та подивитися – чи вистачає вітаміну В12.

До речі, поряд із пенсіонерами у групі ризику також перебувають і вегетаріанці. Адже джерелом В12 є переважно продукти тваринного походження, які вони не їдять.

Як заповнити дефіцит В12

Найкращий спосіб профілактики – щодня з'їдати по 2 курячі яйця.

Також можна отримувати потрібний мікроелемент із сиру, молока, горіхів та морської риби.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 175 | Дата публікації: 06-01-2023 | Додав: adminA | Теги: причина, часто поганий настрій, пенсіонери | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]