Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2023 » Травень » 19 » Які речі ніколи не можна класти у посудомийку - категорично заборонено
13:40
Які речі ніколи не можна класти у посудомийку - категорично заборонено


Посудомийна машина - це помічниця для кожної господині на кухні. Однак мало людей знають, що не можна класти в неї. Розповідаємо, який посуд краще помити руками.

Кухонні ножі

Висока температура води може зробити тупими кухонні ножі зі сталі або кераміки. Краще їх мити вручну, тоді ніякої шкоди не буде. Небезпечно мити у посудомийці все, що зроблене з деревини. Гаряча вода призведе до сколів. Посуд стане непридатним та небезпечним. Такі вироби потрібно швидко протирати вручну під краном.

Антипригарний посуд

Для того, щоб не пошкодити поверхню, сковорідки та дека з антипригарним покриттям потрібно завжди мити руками. У посудомийку не варто класти підноси з чавуну та алюмінію.

Кришталь та молочне скло

Засоби для миття посуду можуть спричинити появу слідів та розводів на кришталевому посуді. Для нього потрібно використовувати спеціальні капсули або порошок.

Молочним називають непрозоре та матове скло, яке зазвичай має світлий колір. При митті у посудомийній машині воно може відколотися або пошкодити інший посуд. До того ж молочне скло може втратити своє забарвлення.

З алюмінієвих виробів у посудомийній машинці можна мити лише анодовані. Такий посуд має захисний шар оксиду. Звичайний алюміній може почорніти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 107 | Дата публікації: 19-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]