Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2017 » Грудень » 2 » Ввже в січні 2018-го Маск збирається запустити на Марс ракету Falcon Heavy
18:34
Ввже в січні 2018-го Маск збирається запустити на Марс ракету Falcon Heavy


 

Перший запуск ракети важкого класу Falcon Heavy, яку розробила американська космічна компанія SpaceX, пройде в січні 2018 року на мисі Канаверал. Про це повідомив голова SpaceX Ілон Маск у своєму Twitter.

За його словами, ракета рушить на орбіту Марса. Маск пообіцяв, що ця подія "так чи інакше буде захоплюючою". Голова SpaceX зазначив, що "корисним вантажем" ракети стане його електромобіль Tesla Roadster вишневого кольору, в якому звучатиме пісня британського рок-співака Девіда Бові – Space Oddity. Маск підкреслив, що ракета перебуватиме в глибокому космосі "протягом мільярдів років або близько того, якщо не вибухне під час злету".

SpaceX в лютому 2017 року повідомляла, що в кінці 2018 року в тижневий політ навколо Місяця вирушать два туристи.

Вони будуть знаходитися на космічній вантажівці Dragon 2, яку виведе на орбіту ракета Falcon Heavy. Імена туристів не розголошувалися.

У компанії відзначили, що клієнти сплатили більшу частину вартості польоту і планують почати проходити медичні тести та тренування.

У травні 2017 року SpaceX провела перші випробування Falcon Heavy. Тоді центральну частину ракети випробували на вогнестійкість. Випробування завершилися успішно.

Ракета Falcon Heavy здатна вивести на низьку навколоземну орбіту 63 т вантажу, до Марсу ракета може доставити 16,8 т. Вартість ракети оцінюється в $90 млн.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 964 | Дата публікації: 02-12-2017 | Додав: adminA | Теги: січень 2018-го, маск, ракета Falcon Heavy, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]