Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2009 » Квітень » 19 » Види озерних риб почали перехресне розмноження, щоб вижити
15:11
Види озерних риб почали перехресне розмноження, щоб вижити


Види озерних риб почали перехресне розмноження, щоб вижити Свідками несподіваного факту прискореної біологічної еволюції стали швейцарські учені. Вони встановили, що різні види озерних риб почали перехресне розмноження. Тим самим риби знайшли відповідь на навислу над ними природну катастрофу - проникнення в озера особливого виду азіатських водоростей, що в рази зменшує концентрацію у воді кисню.

Різні породи прісноводих лососевих риб, які протягом сторіч жили пліч-о-пліч в 17-ти швейцарських озерах і не виявляли цікавості один до одного, несподівано перейшли на міжпородне схрещування. Детальні дослідження показали, що таким чином цілий загін риб численно розширив свій природний потенціал для того, щоб вижити в нових і складних екологічних умовах.

В результаті потомство подібного схрещування виявилося здатним існувати ближче до поверхні води, де зміст кисню зменшився у меншій мірі, ніж на придонному рівні.

Таким чином, відзначають вчені, швидкі і негативні зміни в середовищі існування не є непереборними для живих організмів, що користуються у ньому перебувають . Якщо частина з них дійсно гине, то інша - знаходить можливості для того, щоб не тільки вижити, але і процвітати в нових умовах.

Як повідомлялося, окам'янілості кісток невеликого динозавра, що жив 159 мільйонів років назад, знайденого палеонтологами в Джунгарському басейні на заході Китаю, вперше дозволили прояснити, яким чином еволюція пальців динозаврів привела до формування крил сучасних птахів.

Знахідка відображає перехідний етап в еволюції кінцівок динозаврів, яка у результаті закінчилася формуванням крил птахів. При цьому еволюція мала комплексний характер.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 3603 | Дата публікації: 19-04-2009 | Додав: adminA | Теги: Види озерних риб почали перехресне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]