Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Рослинне мясо
22:09
Рослинне мясо


Рослинне мясо Вчені створили повноцінний замінник м'яса, який ніяк не відрізняється за зовнішнім виглядом і смаком від оригіналу.

Насправді, "псевдом'ясо" складається на сто відсотків з овочів. За словами розробників продукту, учасників європейського проекту "LikeMeat", його виробництво відрізняється екологічною безпекою.

Плюс, багато жителів ЄС морально готові відмовитися від м'яса. А в природі існує безліч рослин, здатних його замінити. "Наша мета - отримання рослинного замінника м'яса в промислових масштабах.

Він повинен бути соковитим, ароматним і волокнистим, як справжнє м'ясо. Ще важливий тривалий термін зберігання і відносно низька вартість. В ідеалі замінник зможуть їсти не тільки вегетаріанці, але й алергіки", - заявив ініціатор проекту Флоріан Уайльд з Інституту Фраунгофера.

На часі в лабораторних умовах вже отримано прототип фабрики з виготовлення "вегетаріанського м'яса". Вчені запевняють, що їх міні-фабрика здатна виробляти лист "м'яса" товщиною в 1 сантиметр.

Такий лист можна за бажанням перетворити на котлети, кубики або надати будь-яку іншу бажану форму. За годину виходить 60-70 кілограмів замінника. Консистенцією і якістю продукту вчені цілком задоволені.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2241 | Дата публікації: 10-10-2011 | Додав: adminA | Теги: Рослинне мясо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]