Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2009 » Липень » 21 » Рингтони на мобільниках шкодять психіці
12:57
Рингтони на мобільниках шкодять психіці


Рингтони на мобільниках шкодять психіці Американські науковці встановили, що рингтони на мобільниках згубно впливають на розумову діяльності людини, надто якщо це улюблені мелодії.

Психологи з університету Вашингтона в Сент-Луїсі провели тест серед сотні студентів і виявили, що більшість з них впоралися із завданням на 25% гірше після того, як взялися до контрольної, почувши дзвінок мобільного телефону.

Найгірші результати показали ті, у кого на рингтон замість стандартного дзвінка була встановлена улюблена мелодія.

"Ці, здавалося б, незначні події насправді чинять серйозний вплив на роботу мозку. Ми відволікаємося, не можемо звільнитися від улюбленої пісні чи композиції, часом самі цього не усвідомлюючи. Ми стаємо бути більш неуважними, у нас погіршується пам'ять", - сказав автор дослідження Джилл Шелтон.

Під час експерименту з'ясувалося також, що пам'ять і нервова система є далеко не в найкращому стані у тих, хто любить ховати телефон глибоко в сумці і щоразу, почувши дзвінок, витрачає по кілька хвилин на пошуки мобільника.

За словами науковців, проблема полягає не лише в тому, що людина робить багато зайвих рухів, намагаючись знайти телефон, і тому відволікається і дратується.

Люди не можуть сприймати дзвінок телефону як простий вуличний шум, якщо знайома мелодія сповіщає про дзвінок коханої людини, родича чи начальника.

Окрім цього, інша група дослідників із Великобританії провела інший експеримент.

Студентів розділили на дві групи. Перша і далі використовувала мобільний телефон як звичайно. Друга відмовилася повністю від цього пристрою на 3 місяці.

По закінченню експерименту виявилось, що у першої групи узагальнені результати тестів на інтелект не змінилися. А ось у другій групі тест на IQ показав покращення інтелектуальних здібностей в середньому на 10%.

Нагадаємо, що мобільні телефони покриті у 18 разів густішим шаром активних бактерій, ніж ручки спуску зливних бачків чоловічих туалетів, показало дослідження, проведене групою захисту прав споживачів.

Також науковці вважають, що надмірне використання мобільних телефонів, ноутбуків і смартфонів "вбиває" лібідо, примножує неврози і шкодить сексуальному життю людини.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2218 | Дата публікації: 21-07-2009 | Додав: adminA | Теги: якщо у них на мобільному стоїть рин, тупішають | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]