Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2018 » Липень » 6 » Повітряні сили отримали модернізований Ан-26 – які його особливості - підняли в небо після 12-річної перерви. ВІДЕО
22:47
Повітряні сили отримали модернізований Ан-26 – які його особливості - підняли в небо після 12-річної перерви. ВІДЕО


 

Підняли в небо після 12-річної перерви: Повітряні сили отримали модернізований Ан-26 – які його особливості.

Ан-26 цієї модифікації відносять до спеціальних літаків – це літак-лабораторія, призначений для перевірки роботи радіолокаційного обладнання аеродромів.

Відремонтований та модернізований військово-транспортний літак АН-26 передали Повітряним силам. Машина тривалий час не відривалася від землі, тож довелося міняти майже все. 410 завод цивільної авіації із завданням впорався, тож попереду – випробувальні польоти і зарахування до лав однієї з частин.

Літак Ан-26 не експлуатували майже 12 років, нині його відремонтували і передали Повітряним силам. 15 липня має відбутися контрольний політ, після чого його відправлять до військової частини.

Ан-26 цієї модифікації відносять до спеціальних літаків – це літак-лабораторія, призначений для перевірки роботи радіолокаційного обладнання аеродромів. Над модернізацією повітряного судна Завод 410 цивільної авіації працював майже півроку. Дев'ять систем замінили на сучасні для поліпшення умов праці екіпажу. Крім того, осучаснили систему супутникової навігації.

"Ремонтували все абсолютно. Деякі запчастини були замінені, деякі були відремонтовані, починаючи з двигунів і закінчуючи тією апаратурою, яка є на борту літака – контрольно-перевірочною", – пояснив командир літака Богдан Андрушко.

Збройним силам літак передають під час урочистостей з нагоди 70-річчя заводу.

"В цей важливий ювілейний день ми випускаємо в небо черговий Ан-26 Повітряних сил ЗС України. Я впевнений, що будуть і інші літаки відремонтовані і підняті в небо професіоналами 410-го заводу", – заявив Президент України Петро Порошенко.

Командир "Ан" зазначає, після такого ремонту літак можна буде ще довго експлуатувати. Завдання Повітряних сил, які виконуватиме цей літак, нині здійснює інше судно, проте і воно потребує такої самої модернізації.

"Цей літак ми приймемо, а той літак з часом теж прийде на цей завод для виконання такого ремонту. Всі військові аеродроми має облетіти ось цей літак. Це дасть змогу підтримувати наші авіаційні аеродроми в спроможності для виконання завдань", – пояснив заступник начальника управління головного інженера авіації ПС ЗСУ Олексій Братусь.

Завод 410 Цивільної авіації за сімдесятирічну історію відремонтував 7 тисяч літаків та понад 40 тисяч авіадвигунів. Зараз основним замовником підприємства є Збройні сили України та іноземні замовники.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1149 | Дата публікації: 06-07-2018 | Додав: adminA | Теги: особливості, модернізований Ан-26, небо після 12-річної перерви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]