Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2019 » Лютий » 27 » Падає на Землю півтонний зонд: вчені припускають, що станція не згорить в атмосфері
18:39
Падає на Землю півтонний зонд: вчені припускають, що станція не згорить в атмосфері


 

Півтонний зонд падає на Землю: вчені припускають, що станція не згорить в атмосфері

Автоматична міжпланетна станція «Космос-482», яку запустив Радянський Союз у 1972 році до Венери, може незабаром впасти на Землю.

Зонд не зумів набрати необхідної швидкості і вийти на потрібну траєкторію, повідомляє Space.com.

Конструкція «Космос-482» повторювала бортові системи і наукове обладнання радянської автоматичної міжпланетної станції «Венера». Зонд стартував 31 березня 1972 року і мав виводитися на задану траєкторію ракетою-носієм «Блискавка-М». Внаслідок аварії розгінного блоку необхідних параметрів він не набрав.

Спочатку припускали, що «Космос-482» впаде на Землю у 2023−2025 роках. Але останні розрахунки показали, що це може статися навіть у 2019 році.

«Космос-482» перебуває на орбіті, що має форму еліпса. У найдовшій її точці зонд перебуває за 2 тис. 735 км від Землі. Найближче до планети зонд проходить на відстані 200 км. Експерт Томас Дорман вважає, що саме поступове скорочення орбіти спровокує те, що станція може незабаром зійти у земну атмосферу. Він припускає, що це станеться до середини 2020 року.

Маса «Космосу-482» становить 495 кг. Проектанти забезпечили зонд потужним тепловим захистом, що допоможе уникнути його руйнування під час проходження через земну атмосферу.

Нагадаємо, що ізраїльський місяцехід із приватним фінансуванням Beresheet напередодні виконання орбітального маневру зіткнувся з комп’ютерним збоєм. Його бортовий комп’ютер несподівано перезавантажився, тож маневр було автоматично скасовано. Інші системи космічного апарату працюють нормально.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 683 | Дата публікації: 27-02-2019 | Додав: adminA | Теги: півтонний зонд, вчені, земля, станція, атмосфера | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]