Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2010 » Квітень » 26 » Небезпечно! Вітамінні добавки
18:25
Небезпечно! Вітамінні добавки


Вітамінні добавки можуть виявитися небезпечними

Вітамінні добавки можуть виявитися небезпечними Дослідження, проведені американськими вченими - співробітниками університету Колорадо і вашингтонськими фахівцями, показали, що вітаміни не лише не захищають чоловіків від раку сечового міхура, а й можуть збільшувати ризик розвитку інших типів раку, повідомляють місцеві ЗМІ.

В ході першої роботи дослідники проаналізували більше 10 000 анкет, заповнених учасниками дослідження Prostate Cancer Awareness Week. Виявилося, що вітамінні добавки приймає майже кожен: 62% респондентів пили як мінімум один препарат, а 48% - три і більше. Цікаво, що кількість вітамінних добавок збільшувалася з віком досліджуваних. Найчастіше учасники брали мультивітаміни (46% респондентів); трохи менш популярні риб'ячий жир (27%) і вітамін С (26%).

А в штаті Вашингтон медики вивчили 77 719 чоловік у віці від 50 до 76 років, які заповнювали анкети у 2000-2002 роках. Як з'ясувалося, у наступні п'ять років у 330 опитаних розвинувся рак сечового міхура.

Нагадаємо також, що попередні роботи встановлювали зв'язок між прийомом мультивітамінів і виникненням раку простати. Крім того, є підозри, що мультивітаміни приховують небезпеку для жінок. Так, вчені з Королівського інституту в Стокгольмі (Швеція) з'ясували, що у літніх жінок, які п'ють вітамінні добавки, частіше розвивається рак грудей. Визначити, яка саме речовина (або їх комбінація) може бути пов'язана з виникненням раку молочної залози, фахівці поки не можуть, оскільки добавки представляють собою суміш вітамінів і мінералів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2086 | Дата публікації: 26-04-2010 | Додав: adminA | Теги: Вітамінні добавки | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]