Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2005 » Вересень » 26 » Небезпечна шлункова бактерія захищає від інших інфекцій
19:40
Небезпечна шлункова бактерія захищає від інших інфекцій


Небезпечна шлункова бактерія захищає від інших інфекцій Люди, заражені небезпечною бактерією шлункової, можуть не боятися деяких шлунково-кишкових захворювань, вважають учені. Нове дослідження показало: якщо інфекція хронічна, то бактерія Helicobacter pylori, що викликає виразку шлунку і надалі рак, впливає не так агресивно.

Експерт Дені Коен з Тель-Авівського університету нагадує: деякі з проведених досліджень показали, що зараження даною бактерією збільшує ризик розвитку діареї, але інші запевняли про зворотнє. Це питання як і раніше є темою для наукових дебатів.

Команда Коена провела своє дослідження, вивчивши 595 солдатів ізраїльської армії. Приблизно третина з них під час служби звернулася зі скаргами в госпіталь у зв'язку з діареєю. У всіх випробовуваних до вступу на службу взяли зразки крові, за якими визначили, хто з солдат мав хронічну інфекцію Helicobacter pylori.

Виявилося, від 32 до 36% солдатів, які страждали від діареї через інших видів бактерій або від невідомих причин, були інфіковані Helicobacter pylori. А ось до 56% солдат не повідомили про діареї.
Дослідники підрахували, що заражені Helicobacter pylori солдати приблизно на 60% рідше страждали через діареї, спровокованої бактерією Shigella. Вони також мали більш низький ризик розвитку діареї, викликаної бактеріями кишкової палички.

Можливо це пов'язане з тим, що бактерії Helicobacter pylori змінюють кислотність. А підвищена кислотність, як відомо, не дозволяє патогенів вкорінюватися в шлунково-кишковому тракті, говориться в роботі, що вийшла на сторінках журналу Clinical Infectious Diseases.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 2764 | Дата публікації: 26-09-2005 | Додав: admin | Теги: шлункова бактерія, інфекція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]