Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2023 » Травень » 17 » Навчився ходити і став більше схожим на людину - робот-гуманоїд від Tesla. ВІДЕО
14:12
Навчився ходити і став більше схожим на людину - робот-гуманоїд від Tesla. ВІДЕО


Тesla Bot продемонстрував свої нові навички – тепер він може ходити та збирати речі. Раніше робот спотикався під час своєї першої презентації.

У Tesla показали оновленого робота Tesla Bot обладнали шасі, яке дозволяє їм повільно йти вперед. Також роботи можуть робити інші речі, наприклад підбирати та розпізнавати предмети.

Власник Tesla Ілон Маск представив відповідне відео на зустрічі акціонерів і стверджував, що команда створила його лише напередодні ввечері.

Відео висвітлює деякі конкретні оновлення проекту Tesla Bot, включаючи виявлення та запам’ятовування навколишнього середовища, навчання ШІ на основі рухів, які відстежує людина, та маніпулювання об’єктами.

На відео видно, як один бот Tesla збирає об’єкти з одного контейнера та кладе їх у другий контейнер, що також було продемонстровано як приклад навчання ШІ бота на основі рухів, що робить людина.

Що відомо про Tesla Bot

Людиноподібний робот Tesla Bot був вперше представлений минулого року на заході компанії AI Day.

У той час Tesla могла показати лише деконструйовану версію бота, який ледь міг рухатися вперед, не кажучи вже роботу руками на сцені. Робота тримали на підставці й й він міг лише помахати аудиторії.

Тепер Tesla показує роботів, більше схожих на представлену модель, але рухаються вони самостійно, хоча й трохи повільно.

Нагадаємо, що минулого року Маск заявив, що робот може коштувати «ймовірно, менше 20 000 доларів». Він стверджував, що різниця між дизайном Tesla та іншими «дуже вражаючими демонстраціями гуманоїдних роботів» полягає в тому, що Tesla Optimus створений для масового виробництва мільйонів одиниць і має великі можливості.

Робот містить акумуляторну батарею ємністю 2,3 кВт/год, працює на базі процесора Tesla SoC і має підключення Wi-Fi і LTE. Також робот має програмне забезпечення Tesla Autopilot, яке перемістили з її автомобілів та переобладнали для роботи в новому корпусі та середовищі.

Маск обіцяє, що робот буде "дружнім" і потенційно революціонізує складальний конвеєр і виробничий бізнес компанії.

Джерело: The Verge


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 124 | Дата публікації: 17-05-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]