Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2023 » Березень » 12 » Надійшов у продаж майже за 500 000 фунтів стерлінгів перший у світі літаючий мотоцикл. ВІДЕО
13:31
Надійшов у продаж майже за 500 000 фунтів стерлінгів перший у світі літаючий мотоцикл. ВІДЕО


Перший у світі літаючий мотоцикл з'явився на ринку Японії за ціною майже 500 000 фунтів стерлінгів, і творці "розкішного повітряного крейсера" XTURISMO кажуть, що він втілить наукову фантастику в життя.

12-футовий (прим. 0,6 м) 300-кілограмовий літальний апарат, натхненний "Зоряними війнами", може розвивати швидкість 62 милі на годину, черпаючи енергію від двох великих центральних пропелерів, що працюють на 228-сильному бензиновому двигуні Kawasaki.

Апарат вартістю 465 000 фунтів стерлінгів, доступний у червоному, синьому та чорному кольорах, може перебувати в повітрі протягом 40 хвилин, а потім сідати на землю на посадочні полози.

Компанія Aerwins, яка розробила його, описує катання на ньому як "емоційний досвід, який зворушує вас".

Вже є щонайменше один покупець — японський підприємець Йошіюкі Айкава (Yoshiyuki Aikawa), який зробив замовлення.

Компанія позиціонує мотоцикл як інструмент для рятувальників, інспекції інфраструктури та як експонат для публічних розваг.

"Уявіть собі світ, де люди вільно панують над небом. Безумовно, життя було б більш вільним!", — заявили в компанії.

"Розширюйте свої уявлення про транспорт, пізнавайте світ, як ніколи раніше, станьте першопрохідцем у наступному поколінні транспорту. XTURISMO був створений з цією метою. Нова подорож починається".

Наразі зрозуміло, що на мотоциклі можна буде пересуватися лише по закритій гоночній трасі, але компанія сподівається, що правила дозволять більше вільних польотів у майбутньому.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 150 | Дата публікації: 12-03-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]