Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Сб, 20-04-2024
Головна » 2010 » Січень » 28 » Морозиво діє на мозок так само, як наркотики
18:55
Морозиво діє на мозок так само, як наркотики


Морозиво діє на мозок так само, як наркотики Висококалорійні продукти на кшталт морозива впливають на мозок наче наркотики, стверджують експерти Кайл Бергер і Ерік Стайс з Дослідницького інституту Орегону. Вони вирішили перевірити, чи буде організм вимагати підвищення "дози" морозива, якщо його часто їсти, як це відбувається з наркотиками.

Для цього дослідники опитали 151 підлітка і просканували мозок добровольців під час демонстрації фотографій шоколадного коктейлю, щоб визначити силу залежності. Також оцінювалася активність мозку, коли добровольцям пропонувалося випити несмачний напій або справжній коктейль.

Результат був такий: добровольці, які споживали більше морозива за два тижні до експерименту, отримали менше задоволення від коктейлю. Це показало зниження активності в зоні мозку, пов'язаної з нагородою. Причому унікальна активність пов'язувалася тільки з морозивом. На гамбургери, наприклад, підлітки так не реагували.

Виходить, що більше людина їсть жирних солодких харчів, то більше фіксується зниження чутливості до подібних продуктів. При цьому відповідні зміни в мозку можуть відбуватися задовго до розвитку ожиріння.

Мабуть, в Україні про цей факт здогадувалися, коли вирішили відучити співгромадян від шкідливої звички палити за допомогою морозива. Так, у Тернополі проводилася акція "Україна майбутнього за здоровий спосіб життя", спрямована на боротьбу з курінням, в рамках якої дівчата з модельного агентства безкоштовно пропонували перехожим великі порції морозива в обмін на сигарети.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2040 | Дата публікації: 28-01-2010 | Додав: admin | Теги: морозиво, наркотики, мозок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]