Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2005 » Серпень » 26 » Кожна людина може пророкувати майбутнє, показало дослідження
19:43
Кожна людина може пророкувати майбутнє, показало дослідження


Кожна людина може пророкувати майбутнє, показало дослідження Науковці знайшли в мозку зону, яку людина використовує, щоб передбачити найближче майбутнє, пише New Scientist. Джеффрі Закс, що займається когнітивною нейрофізіологією у Вашингтонському університеті в Сент-Луїсі, з'ясував це, провівши серію функціонального МРТ-сканування.

Для цього була зібрана група добровольців. Їм запропонували подивитися ряд відеокліпів, в яких містилися сцени повсякденного життя (наприклад, людина миє посуд). Виявилося, під час перегляду у людей відзначалася підвищена активність в допамінової системі середнього мозку безпосередньо перед тим, як змінювалася сцена і після неї. Тобто, дана область мозку була залучена у відповідь на події і одночасно передбачала подію.

Клітини, що виробляють допамін в частині допамінової системи середнього мозку у людей з хворобою Паркінсона неправильно працюють. Значить, хвороба негативно позначається на здатності людини розпізнавати переходи в діях в рамках повсякденних ситуацій. Вчені вважають, що отримані дані в майбутньому дозволять діагностувати когнітивні розлади на ранній стадії.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2290 | Дата публікації: 26-08-2005 | Додав: admin | Теги: пророкувати майбутнє, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]