Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Жовтень » 15 » Канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей - пляжний бургер та крабовий пиріг
14:54
Канадські гіганти створюють м’ясо з цукрових водоростей - пляжний бургер та крабовий пиріг


Канадські компанії Modern Seafood та Cascadia Seaweed об'єднали зусилля для розробки та створення запатентованих рецептів альтернативного м’яса на основі цукрової ламінарії.

Наразі триває етап науково-дослідної роботи у рамках партнерства та вже розроблені перші страви.

Комерційне виробництво розпочнеться навесні 2022 року

«Перехід на рослинну їжу займає лідируючу позицію серед рішень щодо пом’якшення зміни клімату. Тим паче, морські водорості не потребують для вирощування прісної води, добрив чи пестицидів», — коментує Тара Хаддад, засновниця Modern Plant-Based Foods, материнської компанії Modern Seafood.

«Пляжний бургер», «Крабовий пиріг», «Рибний пиріг» та «Тістечка з ковбасками чорізо» на основі цукрової ламінарії вийдуть на ринок під торговою маркою споживчих товарів Cascadia Seaweed — Kove Ocean Foods.

Modern Plant-Based Foods вже мають асортимент продуктів рослинного походження, включаючи альт-м’ясо, молочні продукти, супи та веганські закуски.

Усі ці пропозиції не містять сої, глютену, горіхів та ГМО і продаються у деяких ресторанах та роздрібних магазинах по всій Канаді.

«Наше бачення ідеально узгоджується з місією Modern Seafood змінити спосіб виробництва продуктів харчування для захисту навколишнього середовища та здоров’я людей», — зауважив Дезіре Дюпюї, віце-президент відділу продажів та маркетингу Cascadia Seaweed.

Нагадаємо, французький стартап Update Foods створив над-поживне молоко із водоростей, що за складом нутрієнтів та ціною може конкурувати з коров’ячим.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 359 | Дата публікації: 15-10-2021 | Додав: adminA | Теги: канадські гіганти, пляжний бургер та крабовий пиріг, м’ясо з цукрових водоростей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]