Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2005 » Липень » 26 » Активне спілкування з людьми дозволить швидше схуднути, ніж тренування в спортзалі
20:30
Активне спілкування з людьми дозволить швидше схуднути, ніж тренування в спортзалі


Активне спілкування з людьми дозволить швидше схуднути, ніж тренування Якщо людина бере участь у житті соціуму, у неї багато друзів, то, швидше за все, вона буде щасливою володаркою стрункої фігури. Причому, така соціалізація ефективніше з точки зору підтримки нормально ваги, ніж довгі тренування, встановили науковці з Університету Огайо.

Справа в тому, що спілкування дозволяє підвищити концентрацію коричневого жиру в тілі, який спалює калорії в обмін на виробництво тепла, пише The Daily Mail. Експеримент показав: життя в соціально-активному, стимулюючому середовищі знижувала концентрацію абдомінального жиру у мишей на 50% за чотири тижні, навіть якщо вони більше їли.

На думку вчених, під час подібного стимулювання білий жир перетворюється на коричневий. А саме білий жир робить нас повнішими. Зазвичай трансформація білого в коричневий жир - трудомістка справа. Приміром, для цього людині потрібно тривалий час перебувати в умовах холоду або піддавати частину своєї нервової системи активації.

Отже, в ході тестування деяких мишей помістили разом з одноплемінниками. Плюс, у них було більше простору і стимулюючих іграшок. У підсумку вони активніше худнули, ніж миші, які жили поза соціумом. Швидше за все, це пов'язано з тим, що у тварин підвищувався рівень так званого мозкового нейротрофічного фактора.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2336 | Дата публікації: 26-07-2005 | Додав: admin | Теги: схуднути, Тренування, спілкування | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]