Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Серпень » 15 » Знайшли скульптуру віком 3 тисячі років у Туреччині
23:08
Знайшли скульптуру віком 3 тисячі років у Туреччині


 

 Під час розкопок в кургані Тайнат під містом Хатай археологи знайшли скульптуру жінки, створену 3 тисячі років тому

Імовірно, статуя зображає дружину царя Суппілілуліума, повідомляє Gursesintour.

Розкопки кургану Тайнат під Хатаєм тривають протягом 13 років, і в цьому сезоні підходять до завершення. Колективом, до складу якого входить 20 археологів, керує професор Тімоті Гаррісон з канадського університету в Торонто.

"У 2012 році була знайдена скульптура царя Суппілілуліума. Під час робіт в цій області, був знайдений фрагмент жіночої скульптури вище пояса. Є досить вагомі підстави вважати, що вона зображує дружину царя Суппілілуліума. Хоча це може бути і анатолійська богиня Ку-баба, однак ця скульптура з точки зору інфографіки більше схожа на людську", - розповів професор.

За словами професора, дана знахідка представляє велику цінність для науки у вивченні Хеттського царства, народи якого проживали раніше на території Малої Азії.

"Ми припускаємо, що скульптура в первісному вигляді була дуже великою, її висота могла бути 4-5 метрів. Знайдено дуже велику кількість фрагментів цієї скульптури. Ми починаємо реставраційні роботи", - пояснив Гаррісон.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 922 | Дата публікації: 15-08-2017 | Додав: adminA | Теги: скульптура віком 3 тисячі років, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]