Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Зміни клімату викликали масову міграцію тропічних риб
23:25
Зміни клімату викликали масову міграцію тропічних риб



Австралійські вчені говорять, що отримали переконливі докази обширної міграції на південь тропічних риб і скорочення інших видів у зв'язку із зміною клімату.

Зміна клімату вже відбувається, включаючи швидке потепління на південному сході і збільшення теплих течій на сході Австралії. Згідно з новою доповіддю південно-східна частина Австралії стає найгарячішою точкою через посилення південних вітрів, які збільшують інтенсивність теплих течій.

Цілий ряд видів, включаючи планктон, риб і безхребетних в даний час зустрічаються набагато південніше через посилення теплих течій і високого рівня регіонального потепління.

Скоротилася кількість морських змій, а більш теплі умови на пляжах змінювали звички розмноження черепах, морських птахів і ссавців, а також процес годування і спаровування.

Коралові рифи сильно скоротилися в останні 30 років, що в результаті призведе до хронічної деградації більшості коралових рифів до кінця цього століття. Однак, на думку експертів, деякі тропічні види риб краще підготовлені у адаптації до потепління, ніж вважалося раніше.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 2674 | Дата публікації: 17-08-2012 | Додав: adminA | Теги: клімату. масову міграцію тропічних | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]