Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 10 » Зміна рецепту Coca - Coly і Pepsi
14:49
Зміна рецепту Coca - Coly і Pepsi



Відтепер у баночках Coca-Cola і Pepsi буде продаватися трохи інша рідина. Компанії Coca-Cola Co. і PepsiCo Inc. змінили рецепт легендарних напоїв через твердження, що один з їхніх компонентів може викликати рак, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на телеканала CBS News.

Як затверджують американські вчені, у складі напоїв Coca-Cola, Pepsi-Cola і Dr Pepper є присутнім барвник, що містить 4-метилимідазол ( 4-MI), що у ході досліджень викликав онкологічні захворювання в піддослідних пацюків.

Відповідно до нового закону, прийнятого в штаті Каліфорнія, всі продукти, що містять більше 29 мікрограмів даної речовини, повинні мати маркування про загрозу раку. Одна баночка Coca-Cola містить близько 140 мікрограмів 4-MI. Компанії Coca-Cola і PepsiCo вирішили змінити рецепт напоїв, звернувшись до постачальників барвника із проханням привести склад речовини у відповідність із вимогами нового закону.

На даний момент газовану воду, приготовану за новим рецептом, можна придбати тільки на території штату Каліфорнія, однак надалі нововведення пошириться на всю країну. Тим часом, в інші країни будуть поставлятися традиційні Coca-Cola і Pepsi-Cola.

Представник Адміністрації з контролю за харчовими продуктами й лікарськими препаратами США (Food and Drug Administration, FDA) повідомив, що загроза виникнення раку при вживанні напоїв трохи перебільшена.

"Споживач повинен випити більше тисячі банок за день, щоб одержати дозу (речовини), що у ході дослідження викликала рак у гризунів", - говориться в його заяві.

Секрет виробництва Coca-Cola, винайденої американським фармацевтом Джоном Пембертоном, вважається таємницею за сімома печатками. Вважається, що оригінальний рецепт зберігається в сейфі в місті Атланта, штат Джорджія, і за ним ведеться щохвилинне спостереження.

Ще один шкідливий для здоров'я інгредієнт напою, кокаїн, з американської версії Coca-Cola виключили ще в 1903 році. З тих пор для приготування напою замість свіжих листів коки використовуються відтиснуті, тобто без кокаїну.

Рецепт освіжаючого напою з горіхів коли й ванілі, що одержав назву Pepsi-Cola був винайдений у серпні 1898 року, а через кілька років, в 1902 році, на світ з'явилася й однойменна компанія - The Pepsi-Cola Company.

Відзначимо, що США можуть запропонувати на посаду глави Всесвітнього банку гендиректора Pepsi Індру Нууї.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1835 | Дата публікації: 10-03-2012 | Додав: adminA | Теги: Coca-Cola, рак, Рецепт, Pepsi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]