Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Змагання NASA вийшло на фінальну пряму - три проекти житла на Марсі
21:30
Змагання NASA вийшло на фінальну пряму - три проекти житла на Марсі


 

 

Три проекти житла на Марсі: змагання NASA вийшло на фінальну пряму

В NASA оголосили трьох фіналістів конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge з будівництва будинків на Марсі. Окрім визнання, фіналісти отримали100 тисяч доларів на трьох. При цьому переможцю пообіцяли 800 тисяч доларів.

Як пише CNN, конкурс стартував у 2015 році. Команди мали розробити укриття, придатні для Місяця, Марса і навіть за їхніми межами.

Перше місце віддали команді SEArch + / Apis Cor. Вона розробила унікальну кручену структуру, яка всіяна невеликими отворами, що пропускають природне світло.

Команда Team Zoperhous посіла друге місце. Вона пропонує надрукувати модулі автономним ровером. Разом з природними ресурсами передбачається використання спеціального термопластика, здатного витримувати екстремальні зміни температури на поверхні.

В NASA оголосили трьох фіналістів конкурсу 3D-Printed Habitat Challenge

Макет житла на Марсі

Третьою стала команда Mars Incubator, яка запропонувала зведення з реголіту і міцного поліетилену чотирьох модулів: технічного, основного житлового модуля, багатофункціонального, а також модуля з зоною біогенераціі для вирощування рослин.

Як обирали найкращих. Роботи оцінювали з точки зору архітектурного макета і естетики, а також доцільності їх побудови і масштабованості. Фінальний етап змагання відбуватиметься з 1 по 4 травня. Основне завдання гранд-фіналу полягає в створенні дрібномасштабних моделей своїх концептів житла з використанням 3D-принтерів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 673 | Дата публікації: 04-04-2019 | Додав: adminA | Теги: фінальна пряма, три проекти житла, NASA, марс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]