Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2015 » Липень » 30 » Зламали «розумну» снайперську гвинтівку
21:30
Зламали «розумну» снайперську гвинтівку


 




Американським фахівцям з комп’ютерної безпеки Руне Сендвіку і Майклу Огеру вдалося зламати комп’ютерну систему точного наведення гвинтівки Tracking Point TP750.

Про це пише N+1 з посиланням на Wired.

Фахівцям вдалося знайти декілька вразливостей в програмному забезпеченні гвинтівки. Використовуючи їх, хакери через Wi-Fi з’єднання можуть змінювати точку прицілювання, змушувати комп’ютер помилятися в балістичних обчисленнях, відключати електронний спусковий гачок зброї або видаляти програмне забезпечення.

Однією з виявлених вразливостей є пароль на підключення до гвинтівки по Wi-Fi. Він єдиний для всіх «стволів» і користувачі рідко змінюють його. Ще один недолік в програмному забезпеченні — можливість отримання хакером root-прав, скориставшись якими, зловмисник, наприклад, може встановити власний PIN-код на доступ до зброї.

Єдине, що хакер не зможе зробити зі зламаною гвинтівкою, так це вистрілити. Справа в тому, що електронний спусковий гачок зброї має механічний зв’язок з соленоїдом і задіяти його без фізичного натискання на гачок просто неможливо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1298 | Дата публікації: 30-07-2015 | Додав: adminA | Теги: «розумна» снайперська гвинтівка, зламали | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]