Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2015 » Вересень » 2 » Згорів у небі над Гаваями радянський супутник. ВІДЕО
22:58
Згорів у небі над Гаваями радянський супутник. ВІДЕО


 

Радянський космічний апарат «Космос-1315», запущений з космодрому в Плесецьку у 1981 році, згорів у небі над Гавайськими островами, порадувавши жителів і туристів барвистим шоу.

Про це повідомляє Galnet із посиланням на nat-geo.ru.

Апарат «Космос-1 315», який відслужив своє, планово зійшов з орбіти над акваторією Тихого океану в районі Гавайських островів 31 серпня о 23:02 за місцевим часом. Вага супутника склала 2,5 т. Процес падіння і згоряння в атмосфері його залишків проходив під контролем фахівців. За словами очевидців, які не чекали нічого подібного, протягом декількох секунд по небу пронеслися «таємничі вогні», схожі на літак, але рухалися в кілька разів швидше.

Як пояснюють астрономи, швидкість падаючих на Землю космічних об’єктів може досягати 8 тис. м/с. Згідно з даними Національного управління з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA), на низькій навколоземній орбіті в даний час налічується більше 20 тис. одиниць орбітального сміття: в основному це штучні об’єкти, що завершили свою місію. За останні 50 років на Землю щодня падає той чи інший фрагмент сміття, залишеного в космосі людиною.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1354 | Дата публікації: 02-09-2015 | Додав: adminA | Теги: гаваї, Небо, радянський супутник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]