Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Травень » 17 » Загрожує восьминогам сліпотою глобальне потепління
22:05
Загрожує восьминогам сліпотою глобальне потепління


 

Глобальне потепління загрожує восьминогам сліпотою

Восьминоги, кальмари та інші види морських безхребетних можуть втратити зір через глобальне потепління, пише Euronews.

Такого висновку дійшли вчені Інституту океанографії імені Скріппса в Каліфорнії. Вони виявили значне зниження активності сітківки у чотирьох видів (двох крабів, восьминогів і кальмарів), коли тварин помістили в середовище з пониженим вмістом кисню приблизно на півгодини.

Для деяких видів навіть незначне падіння рівня кисню приводило до майже миттєвого зниження гостроти зору, що в кінцевому підсумку призводило до майже повної сліпоти, перш ніж рівень кисню відновлювався.

За словами доктора Інституту океанографії, Лілліан Маккормік, деякі види порушень зору можуть бути повсякденною реальністю для цих видів, які мігрують між сильно насиченою киснем поверхнею океану і його гіпоксичною (з низьким вмістом кисню) глибиною під час пошуку їжі. А оскільки рівень кисню в океані продовжує падати, почасти через зміну клімату, ризики для цих істот можуть посилитися.

Вперше в історії концентрація вуглекислого газу в атмосфері Землі досягла позначки в 415,26 ppm Вперше в історії людства концентрація вуглекислого газу в атмосфері перевищила 415 ppm (частин на мільйон), перевищивши рекордний показник в 415 ppm.

Міжурядова група експертів з біорізноманіття і екосистемних послуг (IPBES) опублікувала доповідь про загрозу зникнення мільйона видів тварин і рослин через вплив людини на навколишнє середовище.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 640 | Дата публікації: 17-05-2019 | Додав: adminA | Теги: Сліпота, Глобальне потепління, восьминоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]