Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2017 » Лютий » 21 » За жорстокістю війни індіанців перевершили Другу світову
21:02
За жорстокістю війни індіанців перевершили Другу світову


 

Група американських антропологів провела дослідження на базі даних археологічного дослідження, щоб оцінити масштаби насильства на території древньої Америки.

Результати своєї праці вчені опублікували у виданні Proceedings of the National Academy of Sciences.

Дослідження показало, що в стародавній Північній Америці (сучасна Центральна Каліфорнія) 7% населення страждали від фізичного насильства, агресію на собі відчули 11% чоловіків і 5% жінок. У більшості випадків мова йде про побиття кийком, удари ножем або стрілами, що залишили після себе каліцтва настільки сильні, що через десятки століть на старезних скелетах це вдалося розгледіти.

Фахівці стверджують, що понад тисячу років тому територія Центральної Каліфорнії була найбільш населеною на материку, і жили там народи, які розмовляли більш, ніж сотнею мов. За всією видимістю, саме через нерозуміння один одного доводилося стільки катувати, бити і різати. Інша справа, людина сучасна.

Також вчені припускають, що такий відсоток насильства, який перевищує аналогічний відрізок часу під час Другої світової війни, обумовлений жорсткою боротьбою за ресурси води і землі. Словом, вчені повністю спростували гіпотезу про неконфліктність стародавніх індійців.

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що вченим вдалося з'ясувати причину зникнення Ацтеків.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 925 | Дата публікації: 21-02-2017 | Додав: adminA | Теги: друга світова, війни індіанців, Жорстокість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]